Benjamin Kanarek kirjoittaa, että bokeh on out, linkki alla! Tätä olen itsekin uumoillut tapahtuvaksi vähintään viimeiset viisi vuotta! Uusin paine tulee älykännyjen superkameroiden invaasion myötä. Ei ole kauan, kun jokamiehellä on kamera, joka osaa sumentaa taustan nätisti. Siihen on tähän asti on tarvittu suurivalovoimainen (kallis) tai ainakin vähintään pitkä objektiivi.

Taustan pehmentäminen on yksi valokuvaajien kolmesta kovasta teknisestä keinosta erottua massasta. Jos nyt kuitenkin käy niin, että siitä tulee valtavirtaa, niin yksi erittäin käyttökelpoinen kuvaustekninen keino jää vähemmän vaikuttavaksi. Omalta kannaltani se on erityisen ikävää, sillä itse tykkään juuri sellaisista kuvista.

Odotin kyllä aiemmin tämän tapahtuvan toisella tapaa. Nimittäin jatkuvasti tehdään lisää hyviä objektiiveja ja sitä kautta hinnat tippuvat vanhempien osalta. Vastaus otsikon kysymykseen on mielestäni kuitenkin vielä, että ei.